با درک و آشنایی با شرایط لازم برای اخذ پذیرش از آمریکا و همچنین شرح کلیه مدارک مورد نیاز، تا اینجا کار کمی راحت شده و شما در صورتی که به عنوان متقاضی تحصیل در آمریکا، مدارک و شرایط یاد شده؛ حداقل موارد اصلی و ضروری را دارید، تنها کافیست 6 مرحله زیر را طی نمایید:
مرحله اول: آمادهسازی مدرک تحصیلی
اگر همچنان در حال تحصیل هستید، تا حد امکان دورهی خود را با بالاترین نمرات و معدل به اتمام برسانید. اگر هم که همینک فارغالتحصیل هستید، لازم است که معدل و نمرات شما به ویژه نمرات مرتبط به رشته تحصیلی مد نظر بالا باشد. آنگاه در این مرحله برای آزادسازی مدرک تحصیلی خود از سوی دانشگاهتان به همراه ریزنمرات اقدام نموده و آن را با ترجمه رسمی آماده داشته باشید.
مرحله دوم: اخذ مدرک زبان
کشور آمریکا به عنوان کشوری انگلیسی زبان، برای برنامههای مهاجرتی خود از جمله مهاجرت تحصیلی، از متقاضیان مدرک زبان انگلیسی و اثبات مهارت زبان را خواهد خواست که برای تحصیل در دانشگاههای این کشور عموما یکی از 2 مدرک تافل و آیلتس از شما خواسته میشود و حداقل نمره مورد نیاز، مدرک تافل با نمره بالای 79 الی 93 (معادل آیلتس 6.5 به بالا) میباشد. کمتر دانشگاه یا کالجی است که با نمره پایینتر از حد مذکور، به متقاضی پذیرش دهند و حداقل در بدترین حالت بهتر است نمره مدرک زبان معادل با حداقل آیلتس 6 باشد.
مرحله سوم: انتخاب رشته، مقطع تحصیلی و مراکز آموزشی مورد نظر
شما با توجه به رشته تحصیلی ماقبل صرفا مجاز به انتخاب یک سری رشتهها خواهید بود که رشتهای که به آن برای تحصیل و آینده کاری علاقه دارید را انتخاب نمایید. مقطع تحصیلی شما هم از ادامه همان مقطع تحصیلی ماقبل خواهد بود مگر آنکه بخواهید مقطع تحصیلی قبل را مجدد تحصیل کرده که باید دید شرایط شما از جمله شرایط سنی این اجازه را خواهد داد یا خیر. با مشخص شدن رشته و مقطع تحصیلی، چند دانشگاه، کالج و... که به شرایط شما نزدیکتر بوده را برای پذیرش انتخاب نمایید.
مرحله چهارم: تهیه، معادلسازی و ترجمه کلیه مدارک لازم
کلیه مدارک ذکر شده در بخش مدارک لازم (بند ماقبل) برای تحصیل در آمریکا را تهیه، معادلسازی و ترجمه نموده و آماده داشته باشید تا در هر زمان لازم و به موقع به دانشگاه مقصد برای پذیرش تحصیلی یا به سفارت آمریکا برای ویزای دانشجویی ارائه نمایید.
مرحله پنجم: اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی
با توجه به صلاحیتهای تحصیلی و همچنین تمکن مالی خود بر حسب شهریه مرکز آموزشی مورد نظر، کلیه مدارک مورد نیاز از سوی مرکز آموزشی(های) مورد نظر را تهیه کرده، مراحل ثبت نام و درخواست پذیرش تحصیلی را پیش برده و کلیه مدارک مورد نیاز را ارسال نمایید. شما در راستای اینکه به چند مرکز آموزشی میتوانید درخواست پذیرش داده، محدودیت نخواهید داشت و اتفاقا با این روش یعنی انتخاب و درخواست به چند دانشگاه و کالج، شانس اخذ پذیرش شما نیز بالاتر میرود.
مرحله ششم: اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی
پس از اخذ پذیرش از یک یا چند مرکز آموزشی درخواست داده شده، شما میبایست با ارائه یک نامه قبولی پذیرش تحصیلی از یکی از آن مراکز آموزشی درخواست داده شده به همراه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشجویی آمریکا (ذکر شده در بند ماقبل) را به سفارت این کشور به صورت آنلاین ارائه داده و بدین ترتیب وارد پروسه صدور ویزای دانشجویی خواهید شد. پس از ارسال مدارک و فرمهای درخواست ویزا و پرداخت هزینه صدور ویزا، منتظر جواب اولیه دال بر حضور در سفارت انتخابی در یکی از کشورهای همسایه خواهید بود تا برای انجام مصاحبه و امور بیومتریک (انگشت نگاری) و... مراجعه خواهید نمود. پس از آن هم باید منتظر جواب ویزای خود باشید. توجه نمایید که اخذ پذیرش تحصیلی به معنای صدور قطعی ویزای دانشجویی نمیباشد و برای مثال کوچکترین اشتباه (نظیر نقص مدارک، ترجمه اشتباه، ارائه مدرک جعلی، عدم ارائه تمکن مالی کافی و...)، شانس ریجکتی ویزا را خواهید داشت. اما عموما در صورت طی کردن کلیه مدارک به صورت دقیق و بی نقص و نبود مشکل دیگر و همچنین داشتن نامه پذیرش از یک دانشگاه یا کالج معتبر، معمولا ویزای دانشجویی صادر میگردد.
Comments